Regenton hout aansluiten


Regenwater is een waardevolle hulpbron voor het besproeien van de tuin en het wassen van de auto. Het kan ook helpen bij het verminderen van de belasting van het rioolsysteem. Een regenton is een handige en eenvoudige manier om regenwater op te vangen en op te slaan voor later gebruik. In dit artikel zullen we je laten zien hoe je een regenton van hout kunt aansluiten.

Regenton hout aansluiten stappenplan

Stap 1: Kies de juiste plek

Voordat je begint, moet je een geschikte plek kiezen voor je regenton. Het moet zich onder een dakgoot bevinden, zodat het regenwater direct van het dak in de ton kan stromen. Kies ook een vlakke ondergrond waar de ton stevig op kan staan en niet omver kan vallen.

Stap 2: Installeer de regenton

Plaats de regenton op de gekozen plek en zorg ervoor dat deze goed in balans/waterpas staat. Het is belangrijk om de ton op een vlakke ondergrond te plaatsen om ervoor te zorgen dat hij niet omvalt of verschuift.

Stap 3: Verwijder het deksel

Verwijder het deksel van de regenton. Dit geeft je toegang tot de binnenkant van de ton, waar het regenwater zal worden opgeslagen.

Stap 4: Boor een gat in de ton

Boor een gat in de ton, op de hoogte waar het vulautomaat geplaatst moet worden. Dit gat zal dienen als de ingang en uitgang voor het regenwater dat wordt opgevangen. Zorg ervoor dat het gat groot genoeg is dat de buis van het vulautomaat en het rubber past.

Stap 5: Plaats een kraan

Boor een nieuw gat op de hoogte waar de kraan moet komen. Plaats een kraan in het geboorde gat. Zorg ervoor dat de kraan goed vast zit en niet lekt. De kraan is nodig om het opgeslagen regenwater uit de ton te kunnen halen wanneer je het nodig hebt.

Stap 6: Sluit de ton aan op de regenpijp

Sluit de ton aan op de regenpijp. Je kunt dit doen door een regenpijpadapter te gebruiken. Deze adapter maakt het mogelijk om het water van de regenpijp direct in de ton te laten stromen. Het is belangrijk om de adapter goed vast te zetten om ervoor te zorgen dat er geen water weglekt.

Stap 7: Test de regenton

Test de regenton door de kraan te openen en te kijken of er water uit stroomt. Als er water uitkomt, is de ton klaar voor gebruik.

Stap 8: Plaats het deksel terug

Plaats het deksel terug op de ton. Het deksel voorkomt dat er vuil en bladeren in de ton vallen. Het is belangrijk om het deksel stevig vast te zetten om te voorkomen dat het wegwaait.

Materiaal:

 1. Regenton
 2. Vulautomaat
 3. Kraan
 4. Regenton standaard
 5. Handvat
 6. Verlening 40 mm buis pvc (Optioneel)

Zie ons brede assortiment van Hemelwater afkoppel producten.

Benodigdheden gereedschap:

 1. Boor – Om een gat in de ton te boren voor het plaatsen van de kraan.
 2. Steeksleutel – Om de kraan stevig vast te zetten in het geboorde gat.
 3. Ijzerzaag – Om het stukje pijp op de juist lengte af te zagen..
 4. Schaar of mes – Om de regenpijpadapter op de juiste lengte af te snijden.
 5. Waterpas – Om te controleren of de ton op een vlakke ondergrond staat.

Eindresultaat Regenton hout aansluiten

Regenton hout aansluiten foto van Regenton whiskyvat