Hoe plaats je een infiltratiekrat?

Introductie:

Hoe plaats je een infiltratiekrat? een milieuvriendelijk en efficiënt regenwateropvangsysteem kunt installeren. In deze uitgebreide gids nemen we je stap voor stap mee in het proces, en laten we zien waarom dit systeem niet alleen goed is voor het milieu, maar ook voor je portemonnee.

Stap 1: Grondvoorbereiding en Percolatietest

Voordat je begint, is het cruciaal om de geschiktheid van je tuin voor regenwaterinfiltratie te bepalen. Voer een percolatietest uit om te evalueren hoe goed je grond water kan opnemen en afvoeren. Onthoud dat zandgrond meestal geschikter is dan kleigrond.

Stap 2: Verzamel Benodigdheden voor de Installatie

Voor een succesvolle installatie heb je de volgende materialen nodig:

Stap 3: Kies de Juiste Locatie

Selecteer zorgvuldig de locatie voor de kratten, minstens 2 meter verwijderd van je huis en bomen om schade te voorkomen.

Stap 4: Graaf het Gat

Graaf een gat dat diep genoeg is voor de kratten (ongeveer 40 centimeter diep) met minimaal 25 centimeter bedekking (50 centimeter voor parkeerplaatsen). Zorg voor ruimte voor de PVC-pijpen en de zandvanger.

Stap 5: Voorbereiding van de Kratten en Plaatsing

Leg een dunne laag zand op de bodem van het gat. Omwikkel de kratten zorgvuldig met het geotextiel en verzeker jezelf ervan dat de naden goed zijn afgesloten met tape. Plaats de kratten in het gat.

Stap 6: Afkoppeling van de Regenpijp

Koppel de regenpijp af van het riool. Het afkoppelen van de regenpijp draagt bij aan de bescherming van het milieu door het voorkomen van overbelasting van het rioolsysteem.

Stap 7: Plaats de Zandvanger

Installeer de zandvanger tussen de regenpijp en de infiltratiekratten. Verbind de zandvanger met PVC-buizen aan de regenpijp en het dichtstbijzijnde krat.

Stap 8: Overloop voor Hoosbuien

Houd rekening met overloop van regenwater tijdens hevige buien. Dit kan via de bladvanger in de regenpijp gebeuren of door een aparte overloopslang te installeren die het water naar een lager gelegen deel van je tuin leidt.

Stap 9: Vul het Gat en Dek Af

Vul het gat rondom de kratten met zand, grind of steenslag. Bedek het geheel met minimaal 25 centimeter aarde. Nu kun je je tuin opnieuw inrichten en genieten van de voordelen van dit milieuvriendelijke regenwateropvangsysteem.

Voordelen van de “Infiltratiekrat Rainblock verpakt”

  • Milieuvriendelijk: Vermindert de druk op rioleringen en draagt bij aan het behoud van kostbare waterbronnen.
  • Kostenbesparend: Verlaagt je waterrekening door het hergebruik van regenwater voor tuinirrigatie.
  • Duurzaamheid: Vervaardigd met hoogwaardige materialen om jarenlang mee te gaan.

Dankzij de “Infiltratiekrat verpakt” maak je niet alleen een bewuste milieukeuze, maar bespaar je ook op lange termijn. Bestel dit product vandaag nog in onze webshop en begin met het benutten van regenwater op een ecologische en kosteneffectieve manier.

Conclusie:

Het installeren van een infiltratiekrat is een slimme stap in de richting van duurzaamheid en kostenbesparing. Met de “Infiltratiekrat Rainblock verpakt” maak je een milieuvriendelijke keuze voor je tuin. Bezoek onze webshop en investeer in een groenere toekomst met dit efficiënte regenwateropvangsysteem. Zie hieronder afbeelding van een krat:

Rainblock infiltratiekrat 200l

Hoe plaats je een infiltratiekrat?

Hoe plaats je een infiltratiekrat? Hopelijk kun je nu zelf de vraag beantwoorden hoe je precies een krat ingraaft. Als er nog vragen zijn neem gerust contact met ons op.